Musikk tel arbe’

Da jeg begynte å løpe igjen i juni i 2013, måtte jeg lære meg å løpe på nytt. Det vil si: løpe rolig nok på langturene
. Problemet mitt har vært at jeg har løpt for fort for langt, og nesten dødd på langturene mine. Og mye av skylda må Turboneger ta.

Jeg var nemlig der at jeg løp i takt med musikken, og oftest hørte på relativt «tung» musikk, noe som resulterte i at tunga mi hang ut som et slips etter 600 meter og pulsen aldri var under 190.

musikk1

Intervall på mølla med syretrance på øret. To tomler opp!

Så jeg måtte rett og slett bare bli flink til å ta det med ro på langturene og heller peise på det jeg har på intervallene
. Og til min store glede kan jeg nå igjen løpe med musikk uten at det tar livet av meg, og jeg har også oppdaget at jeg løper mye bedre med musikk under konkurranser!

Nå pleier jeg å sette sammen spillelister til forskjellige konkurranser og typer økter. For eksempel hadde jeg en halvmaratonliste til den dagen jeg skulle løpe under to timer. Lista var nøye satt sammen av utvalgt musikk ut fra hvor sliten jeg trodde jeg kom til å være, og varte i 2 timer og 2 minutter, sånn at jeg visste at jeg måtte forte meg da den siste låta begynte.

På langturer, særlig på mølla, bruker jeg å legg opp til et par timer med musikk uten så mye vokal men med tunge rytmer, og som regel klarer jeg å flyte på musikken uten å tenke på så mye annet enn rett teknikk. Da går de to timene ganske fort!

Jeg har også en liste som brukes for tempo langkjør og intervall, og en liste som heter 3/5K ASAP (haha) til bruk for korte løp ;) Sjekk her:

Denne lista varer i 42 mins, så rekker som regel ikke å høre mer enn de tre-fire første låtene på korte løp, men det er greit å ha muligheten til å skippe til neste låt om man plutselig skulle gå lei.

Jeg har satt sammen tre spillelister jeg trener til; en for intervall og styrke, en for rolig langtur og en for hurtig langtur (spesifikk trening mot halvmaraton). Her finner du rolig langtur-lista og her er 21,1K-lista (Spotify) hvis du du skulle trenge inspirasjon. Mye elektronika og bass der, sånn til advarsel.

Har du tips til treningsmusikk, er det bare å legge igjen kommentar!

Leave a Reply