10 000 skritt og litt styrke

I helgen var jeg nede i styrkerommet på jobb for å kunne krysse av 3 gjennomførte økter på denne ukens plan. Jeg ble nødt til å skyve litt på dagene, sånn at all treningen havnet enten i starten eller slutten av uka, men jeg tør påstå at jeg hadde en egen liten styrkeøkt på torsdag da jeg kjempet for å sette opp et garderobeskap alene og bære en kommode ned i kjelleren – alene. ;)

Det ble i det minste en runde styrke på lørdag, den første runden på lenge med tunge baseøvelser, og deriblant den fryktede markløften som nesten alltid tar knekken på ryggen når det er lenge siden sist.

Men denne gangen gikk gliset nesten rundt da økta var ferdig. Markløft vel gjennomført, uten hekseskudd, og med flere kilo enn jeg trodde jeg skulle greie å løfte!

tren1

Følelse etter økta: OK pluss. Følelse et par dager etterpå: not so much.

På søndag var jeg altså så umenneskelig støl, og det ble verre for hver time som gikk, haha! I dag er det heldigvis ikke like ille.

Håper det ikke tar lang tid å venne musklene på dette, for litt invalidiserende er det jo. Sist jeg byttet program slapp jeg unna med å være støl bare de to første gangene.

Jeg har også fått låne meg en FitBit!

Jeg kjøpte en selv i april, men ble litt stressa av den, faktisk. Jeg gikk hele tiden og kikket på den og lurte på om den egentlig målte riktig antall skritt og etasjer, samt passe på at den synket riktig opp med Garmin Connect og at ting i det hele tatt gikk rett for seg!

I tillegg syntes jeg det ble litt styr å ha både pulsklokke og FitBit på armen på trening (for jeg måtte jo selvsagt få med skrittene på trening i regnskapet også!). Så jeg leverte den tilbake med litt lettet hjerte, for jeg var jo i utgangspunktet skeptisk til om jeg egentlig trengte enda en treningsdings.

Men i det siste har jeg sittet og lurt på hvor aktiv jeg egentlig (ikke) er utenom trening, og kommet fram til at jeg helt sikkert ikke går de anbefalte 10 000 skrittene per dag. Så da jeg fikk tilbud om å låne en for å sjekke, takket jeg ja.

Nå har den vært på siden lørdag, og det funker overraskende greit. Jeg vet ikke hvorfor, men denne gangen tenker jeg ikke på at den er der. Kanskje fordi jeg slipper å gå rundt og vurdere hele tiden om dette egentlig er verdt pengene ;) For jeg har jo en pulsklokke med alle funksjoner jeg trenger.

tren2

På lørdag kom jeg greit opp i 10 000 skritt, men det inkluderte også trening (oppvarming før styrke). På «vanlige» dager, der jeg går til og fra jobb, logger jeg ca. 8000 skritt fra jeg står opp til jeg kommer hjem. Hvis jeg ikke trener, må jeg altså ut på en liten tur til før jeg legger meg
. Greit å vite!

tren3

Den logger også søvn. Jeg sov tydeligvis som den berømte steinen natt til søndag. Den ene blå streken til høyre er klokken 09.30 da alarmen ringte, men jeg har tydeligvis klart å skru den av og sove meget godt og tungt videre, haha!

tren4

Jeg vet ikke, altså. Jeg tror nok kanskje ikke jeg kommer til å kjøpe en selv igjen, men det kommer jo litt an på hvordan bruken blir nå framover
. Tenkte å låne den et par uker og se, i hvert fall.

Jeg ser i hvert fall nytteverdien i den i større grad enn tidligere. FitBit kan aldri erstatte en pulsklokke på trening, men til bruk i hverdagen, for å sørge for at jeg ikke bruker 23 av døgnets timer sittende, er den veldig fin.

Leave a Reply