Husk å ta pauser!

Som jeg skrev i et tidligere innlegg, har jeg pådratt meg musearm, og dette er altså den tredje gangen jeg har det. Mye kommer nok av feil sittestilling, men også av at jeg sitter veldig lenge stille når jeg først setter meg til foran PC’en og skal jobbe.

Jeg har derfor lastet ned et bittelite program som minner deg på å ta pauser i løpet av arbeidshverdagen. Det heter EyeLeo og kan lastes ned her
. I innstillingene kan du stille på hvor ofte den skal minne deg på pauser
.

pause

Jeg har satt den til å «pause» meg i fem minutter hver hele time, og til å gi meg mikropauser hvert tiende minutt
. Høres kanskje mye ut, men mikropausene er supre for å løsne opp stive skuldre, og de tar bare noen sekunder. Du får beskjed om å for eksempel bevege øynene fra side til side, eller knipe øynene hardt igjen i 10 sekunder. Jeg pleier å rulle på skuldrene i tillegg, samt drikke en slurk vann, da føler jeg at jeg har slått mange fluer i én smekk

.

bildfjkdwse

En gang i timen spør den om det passer å ta en fem-minutter, og du kan velge mellom å si ja, eller utsette pausen i noen minutter. Tar du pause, vil programmet dimme skjermen din i fem minutter mens du kan gå på do, spise et mellommåltid eller rusle en tur. Ganske enkelt genialt, og noe alle som jobber med PC burde ha. Og ja; det er gratis! :)

Leave a Reply